Home > Coneix-nos

Missió, visió i valors

Missió

Prevenir, atendre i donar resposta als problemes generats per les addiccions en la societat Balear mitjançant la recerca i el desenvolupament de programes de prevenció i teràpia que, combinant la intervenció individualitzada i grupal, ofereixen una alternativa eficaç i adaptada a les persones afectades per una addicció i al seu entorn familiar, per aconseguir la seva autonomia, creixement personal i una adequada integració sociolaboral.

Visió

Ser un referent europeu i el primer referent per a la societat Balear en matèria de prevenció i tractament de les addiccions. Ser l`ONG de Balears reconeguda per una millor gestió: transparent, responsable, professional i eficaç recolzada en els nostres valors.

Els valors fonamentals

Els pilars de Projecte Home Balears són: la persona usuària , l’equip de professionals i l`entorn sociofamiliar.

En base a ells, es desenvolupen i apliquen els principals valors fonamentals de l’Organització:

1. IGUALTAT I NO DISCRIMINACIÓ

Projecte Home Balears és una ONG aconfessional, apartidista i sense ànim de lucre oberta a totes les persones que necessitin la nostra ajuda sense discriminació per qüestions de gènere, orientació afectiu sexual, origen, creences o ideologia, ni per causes econòmiques, assegurant la gratuïtat dels tractaments per a aquelles persones sense recursos.

2. CONSIDERACIÓ POSITIVA DE LA PERSONA

Suposa partir d`una concepció positiva, optimista i humanista de la persona en relació a les potencialitats i recursos de cada individu per assumir el protagonisme del seu procés de canvi. En la intervenció educatiu-terapèutica això suposa acceptar i comprendre a la persona i afavorir el seu creixement i maduració de manera que pugui actuar i regir la seva vida d`acord als seus propis principis.

3. RESPECTE A LA LLIBERTAT INDIVIDUAL

Els programes de Projecte Home Balears contemplen a la persona d`una manera integral, respectant els seus principis i individualitat, i actuen amb la finalitat d`aconseguir la seva plena integració i participació en la societat, sense atendre a pressions ni obligacions externes. La persona és lliure d`iniciar o deixar un programa i és la protagonista del seu procés, assumint la seva responsabilitat en el tractament.

4. EL VALOR DE L`ENTORN SOCIOFAMILIAR

Considerem la implicació de l`entorn sociofamiliar com un factor clau per a la prevenció, el tractament i la integració sociolaboral enfront de la problemàtica de les addiccions.

5. PROFESSIONALITAT

Les persones que treballen a Projecte Home Balears són professionals atents als canvis i evolució de la problemàtica de les addiccions. Són persones compromeses amb l`exercici de la seva labor, amb el treball en equip i la millora i avaluació contínua de les seves pròpies competències professionals i de l`activitat de l`organització allí on es requereixin els seus serveis.

6. RESPONSABILITAT I COHERÈNCIA

Les persones que treballen a Projecte Home Balears, desenvolupen el seu treball des de la proximitat en el tracte i l`empatia, combinant fermesa i afecte, i mantenint la integritat, l`objectivitat, la professionalitat i la responsabilitat en la seva intervenció.
Són conscients del seu paper com a referents en la transmissió i promoció de valors i mantenen un estil de vida coherent amb els valors que es promouen i desenvolupen a Projecte Home Balears.

7. TRANSPARÈNCIA

L`honestedat amb un mateix i amb els altres és un principi bàsic en l`exercici de la nostra activitat.
Per a la nostra Organització això implica la utilització dels canals de comunicació, dels recursos i dels processos de treball d`acord a una gestió transparent, responsable i eficaç.

El director terapèutic i de recursos humans, Sergi Canal ens parla d`això:

Info Cookies

Usem cookies, creiem que ajuda a tenir millors experiències web. Prem AQUÍ   per a més informació
Rebutjar Acceptar