Home > Noticies

EL CONSELL I PROJECTE HOME IMPULSEN LA SEGONA EDICIÓ DEL PROJECTE ARTÍSTIC I SOLIDARI “ART PER A LA VIDA”

“Cinc-centes persones estan lluitant avui mateix amb les seves famílies, voluntaris i treballadors de Projecte Home. Només puc donar les gràcies en nom seu per la represa d’aquesta iniciativa, pel suport del Consell i dels artistes. És important obtenir recursos econòmics però el més important és que aquestes accions ens encoratgen a seguir fent feina”. Són paraules de Jesús Mullor, president executiu de Projecte Home Balears, qui avui ha presentat al costat del director insular de Cultura, Rafel M. Creus i Antoni Torres, comissari de l’exposició “Art per a la vida. 30 anys de Projecte Home Balears”.

 “Es tracta d’una proposta que posa en contacte l’art amb la solidaritat”, ha afegit Creus, “i que contribueix a estendre i popularitzar l’obra de grans artistes de casa nostra”. Alguns d’ells han volgut assistir a la presentació de l’exposició, com és el cas de Pilar Cerdà, Luis Maraver, Biel Bover i Miquela Vidal, autors d’algunes de les serigrafies que formen part del projecte. 
“Art per a la vida” reuneix en aquesta segona edició obra gràfica de 62 artistes de Mallorca que han elaborat una serigrafia a partir de 4 colors -vermell, negre, groc i blau-. Peces de petit format de les quals es faran 75 exemplars que sortiran a la venda i que es podran adquirir a Projecte Home.

 “Si hi ha un col·lectiu que sigui solidari aquest és el dels artistes”, en paraules d’Antoni Torres, comissari de l’exposició, “un col·lectiu al qual hem d’estar molt agraïts. A Mallorca s’obren molts hotels, restaurants...i endur-se’n una col·lecció d’art d’aquestes de Projecte Home és donar suport a la seva tasca diària. És també una mostra de l’art que s’està fent actualment a casa nostra”.

 Aquestes 62 serigrafies formen part d’una exposició “Art per a la Vida. 30 anys de Projecte Home Balears” que s’inaugura dimarts que ve, 10 d’octubre, a la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia on romandrà fins al 19 d’octubre. Després la intenció és que pugui ser acollida per tots els ajuntaments i entitats que estiguin interessats. “Volem que es mogui per les Illes Balears però, també, com va ser el cas de la primera edició que pugui viatjar a Catalunya, Galícia, València i Madrid”, explica Torres. 

 

D’esquerra a dreta: Biel Bover, pintor, Rafel Creus, Director Insular de Cultura, Jesús Mullor, President Executiu de Projecte Home Balears, Luis Maraver, Pintor, Miquela Vidal, pintora, Pilar Cerdá, pintora i Toni Torres, comissari de l’exposició.