Home > Noticies

Presentació d` Es Caliu, Centre Residencial per a Menors amb problemes d`addiccions

Per primera vegada existeix aquest recurs que sincorpora a la xarxa datenció dels infants i adolescents en situació de desprotecció i dependents de lInstitut Mallorquí dAfers Socials.

 

Catalina Cladera presidenta del Consell de Mallorca i Jesús Mullor president de Projecte Home Balears a un moment de la roda de premsa

 Palma, 22 d’ octubre de 2021

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el president de Projecte Home Balears, Jesús Mullor, el conseller de Drets Socials, Javier de Juan i el director del nou centre ‘Es Caliu’, Jonatan Martínez han presentat aquest divendres, el nou Servei d’acolliment residencial d’acció educativa per a persones menors d’edat amb problemes d’addicció en situació de desprotecció i dependents de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

El centre ja està en funcionament i esdevé un recurs únic a Balears. L’entitat adjudicatària del servei és la Fundació Projecte Jove - Projecte Home Balears. El servei compta amb una capacitat de 12 places. El Servei d’Infància i Família gestiona les places. Les  persones menors d`edat hi podran accedir derivades d’altres acolliments residencials o bé des de les seves llars, previ informe tècnic que justifiqui la necessitat d’acció educativa especial per problemes d’addicció.

El servei d’acolliment té com a finalitat l’atenció integral especialitzada en menors i adolescents, entre els 13 i 17 anys d’edat amb mesures jurídiques de protecció. Entre els quals hi ha joves amb disfuncions emocionals, conductuals o problemes d’addiccions a substàncies i tecnològiques, així com trastorns i conductes associades. Al mateix temps s’ofereix als menors un entorn segur, que també facilita treballar les capacitats parentals de les seves famílies.

“Es tracta d’un nou recurs que reforça i amplia la xarxa d’atenció de l’IMAS. Posem en marxa un nou centre per a menors que pateixen problemes d’addicció i ho fem amb una entitat que és un referent en el tractament d’addiccions i s’ha adaptat als canvis que s’estan produint en relació al consum addictiu”, ha assenyalat Cladera, qui també ha incidit en la seva experiència especialitzada en l’atenció a menors, a través de Projecte Jove.

El president de Projecte Home Balears, Jesús Mullor ha mostrat la seva satisfacció per la posada en marxa d’aquest recurs i ha explicat que “la Fundació Projecte Jove, amb amplia experiència en la gestió de dispositius d’atenció, ha anat adaptant les seves respostes educatives, terapèutiques i preventives al llarg dels anys”.

El Servei d’Atenció a la Infància i Família de l’IMAS manté l’objectiu traçat a principi de legislatura de millorar les infraestructures que donen cobertura als menors amb mesures de tutela a Mallorca. Així, amb anterioritat a aquest centre Es Caliu, l’IMAS ja ha posat en marxa un centre específic per a menors víctimes d’explotació sexual.

Info Cookies

Usem cookies, creiem que ajuda a tenir millors experiències web. Prem AQUÍ   per a més informació
Rebutjar Acceptar