Home > Què fem

Entorn Sociofamiliar

Suport de l`entorn sociofamiliar al treball terapèutic

El treball que portam a terme a Projecte Home Balears (PHB) amb l`entorn sociofamiliar és un dels nostres pilars terapèutics. Sense ell no podríem entendre un bon procés de rehabilitació i inserció.

Aquest treball abraça des del primer dia que arriba i s`estén al llarg de totes les fases que componen l`itinerari dissenyat en matèria terapèutica i de reinserció.

L`entorn sociofamiliar, alhora que és objecte del nostre treball, és també protagonista actiu en aquesta tasca terapèutica, ja que s’erigeix en el que millor coneix els problemes i les realitats del propi entorn addictiu i per tant, de les persones a les que acompanyen i guien en el procés.

L`entorn familiar com a agent preventiu

D`altra banda, concebem a la família com un sistema interdependent, és a dir, que els progressos terapèutics de l`usuari no es poden entendre sense el del seu entorn. D`aquesta manera també intentam potenciar el manteniment dels resultats i que l`actuació d`aquest entorn tengui un caràcter preventiu.

La pretensió bàsica de PHB és ajudar les persones a créixer, a madurar, a arribar a ser ciutadans en un món en què les addiccions són presents, sense que el seu ús els crei problemes i els destrueixi com a persones.

Hauran d`aprendre maneres constructives i personals de relacionar-se amb aquesta problemàtica i en això consistirà principalment la tasca de la prevenció. Una responsabilitat on la família, possiblement, interpreta el paper més rellevant, perquè la prevenció cal fer-la des del moment en què neixen els fills i no només en l’etapa adolescent.

Ser un bon model

L`entorn sociofamiliar és el que, amb la seva manera de comportar-se, relacionar-se i posicionar-se, té una major capacitat d`influència. Tant en la manera de ser i d`entendre la vida, com en el món de les drogues o en l’ús addictius de les tecnologies digitals, com en l’aprofitament del temps d`oci i en les relacions personals.

Els hàbits, els valors i les actituds es transmeten de forma latent i de manera explícita. Aprenem el que veim i no només el que ens diuen.

L`entorn sociofamiliar ha de ser el referent clar i el model fonamental d`influència. Per això hem de ser coherents i actuar d`acord amb el que deim, mostrar una actitud favorable a la salut, ser autocrítics amb els nostres hàbits, i estimular i fomentar la comunicació en aquest mateix entorn.

Per PHB aquest entorn familiar és fonamental en totes les etapes de la vida i els nostres dispositius abasten des de la prevenció, l`acompanyament en els tractaments i la inserció social i laboral. Per a qualsevol consulta o actuació no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Ens trobareu a:

Tel. 971 793 750
Email: sofia@projectehome.com

 

Escola de Suport Sociofamiliar

Amb la idea de seguir donant respostes a la societat i posant en valor el coneixement i experiència de la nostra entitat, oferim el dispositiu d`Escola de Suport Sociofamiliar

Un espai dirigit a totes aquelles persones, famílies, professionals i la societat en general que tinguin interès o inquietuds diverses sobre les diferents àrees del fenomen de les addiccions i de l`educació. Tant des d`una perspectiva d`informació, orientació, prevenció i/o tractament.

La realitat és que ens trobem cada vegada més persones, pares, mares i familiars que prenen consciència, cada vegada més aviat, de les necessitats educatives de les seves llars i hi ha menys tabú per a acudir a centres especialitzats.

La nostra àmplia experiència en la gestió de programes de prevenció externs (escolar, comunitària i laboral) ens ha donat un bagatge i una seguretat que ens permet oferir aquest dispositiu obert a totes aquelles persones que ho requereixin i no necessàriament vinculat a teràpia.

Informació i contacte

Àrea de Joventut 971 793 750 (ext. 86-57-59)

sofia@projectehome.com

Tomeu Català, President de les tres fundacions que donen suport a PHB, ens xerra del paper important que juguen les famílies en aquest entorn. Olga Olivé tècnica de prevenció ens explica el funcionament de l`escola de famílies a PHB.

Info Cookies

Usem cookies, creiem que ajuda a tenir millors experiències web. Prem AQUÍ   per a més informació
Rebutjar Acceptar