Home > Què fem

Programa Itaca (Tractament de l`alcoholisme)

El programa Ítaca té com a objectiu donar una resposta a les persones que presenten problemes d`alcoholisme.

La seva finalitat és múltiple: que puguin assolir i consolidar l`abstinència en el consum de l`alcohol, facilitar-los una incorporació social i familiar, d`acord amb els valors de l`autonomia personal i preparar-los per a la integració social.

El programa Ítaca ofereix dues alternatives de tractament, depenent del perfil de les persones que accedeixin a ell. Coneguem-les.

Ítaca Residencial
Ítaca Residencial se centra en el tractament i en la inserció sociolaboral de les persones que pateixen alcoholisme i que, a causa del seu perfil de consum, requereixen d’una teràpia intensiva en règim residencial de dilluns a divendres.

Per a les persones que no disposen d`habitatge a Mallorca el tractament inclou els caps de setmana.

Aquest programa, adreçat a homes i dones, està pensat per allunyarlos definitivament del consum d`alcohol, oferint-los alternatives i habilitats per aprendre a viure fora del món de les addiccions.

El centre disposa de professionals amb una preparació específica, i una qualificació i experiència en el camp de les addiccions.

Ítaca Ambulatori
El programa Ítaca ambulatori és un programa educatiu i terapèutic, dirigit a persones adultes, amb problemes d`addicció alcohòlica, però que, gràcies a la seva estructura familiar o social, poden realitzar el tractament sense haver d`ingressar a la Comunitat Residencial.

El programa se centra en el treball grupal per aconseguir els objectius que permetran a la persona en tractament assolir l`autonomia suficient per viure totalment inserida social i laboralment, i lluny de la dependència de l`alcohol.

Carmen Jiménez, directora del programa Ítaca, ens descriu el programa de Projecte Home Balears per al tractament de persones amb problemes d`addicció a l` alcohol.  Marc, alta terapèutica, ens relata com va ser el seu programa Ítaca i com ha canviat la seva vida des de llavors.

 

 

+ Info

 

 

Info Cookies

Usem cookies, creiem que ajuda a tenir millors experiències web. Prem AQUÍ   per a més informació
Rebutjar Acceptar