Home > Noticies

Comunicat Camp de Boies de la Badia de Formentor

Projecte Home Balears comunica que,

lamentablement aquesta temporada de 2021, a causa de circumstàncies alienes a la nostra voluntat, no podrem gestionar els ancoratges controlats de la Badia de Formentor.

El nostre afany per treballar en pro de la flora i fauna Balear, junt a l`objecte social de PHB -reinserció social i laboral de persones amb problemes d`addiccions- ens ha dut a treballar durant més d`11 anys en aquest tram de costa, gestionant el camp de boies ancorades a estructures preexistents de més de 20 anys d`antiguitat, contribuint d`aquesta manera a conservar la posidònia i la fauna marina existents a la zona.

La raó consisteix en el fet que PHB no ha obtingut, avui dia, la preceptiva autorització quadriennal emesa per la Demarcació de Costas de Balears, organisme dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

La renovació d`aquesta AUTORITZACIÓ es va sol·licitar al desembre de 2019 , per a les temporades 2020-2023, havent operat en la temporada 2020 amb una autorització temporal. S`ha exposat de manera clara i fefaent el desastre ecològic que suposaria el no atorgar autorització ni a PHB ni a cap altra entitat per a la Badia de Formentor.

No obstant l`anterior, en data d`avui, i després de nombrosos intents, no hem rebut resposta positiva, per la qual cosa ens veiem obligats a informar de la present decisió, agraint per endavant la comprensió i respecte envers l`entorn de la citada Badia de Formentor.

Confiem sigui una situació transitòria que pugui ser solucionada de cara a la temporada 2022.

Sempre a la seva disposició,

 

Projecte Home Balears

 

Info Cookies

Usem cookies, creiem que ajuda a tenir millors experiències web. Prem AQUÍ   per a més informació
Rebutjar Acceptar