Home > Què fem

El voluntariat a PHB

Solidaritat, acció i organització

SOLIDARITAT

En el voluntariat, l’acció solidària sols existeix quan repercuteix en els altres, quan el seu interès és col·lectiu, general, públic. I l’equip de voluntaris de PHB és el millor exemple de compromís social.

El voluntariat és un mitjà per donar resposta a les necessitats, als problemes i interessos socials, i no una finalitat en sí mateixa per satisfer a les persones voluntàries. L’acció voluntària a PHB suposa un compromís solidari per millorar la vida col·lectiva.

ACCIÓ

El voluntariat a PHB no és tan sols un valor ètic, una actitud, sinó una pràctica concreta. El voluntariat es realitzar, és acció. Si es queda només en un mena d’esperit de bona persona, de bon ciutadà o ciutadana, acaba essent una cosa buida i sense sentit.

Encara que també és cert que no és possible la pura acció sense esperit, sense valors. Però el que canvia el món, el que enfronta els problemes i les necessitats, és l’acció.

ORGANITZACIÓ

El voluntariat a PHB té un fet important i trascendent: no es pot tractar com una pràctica personal, individual, testimonial, íntima, encara que hi hagi tasques que es facin individualment. És un treball en xarxa, coordinat, organitzat i ben gestionat, on tots els eslabons de la cadena desenvolupen un paper cabdal.

Perquè l’objectiu del nostre voluntariat és millorar la realitat vital de les persones usuàries, transformar el món de les addicions, i fer-ho eficaçment. Per això, davant de la improvisació i la espontaneïtat, el voluntariat actua organitzadament, unint forces.

Gràcies als més de 200 voluntaris i voluntàries de PHB la nostra acció és organitzada, sistemàtica, sinèrgica. És un grup que ens honora i exemplifica. Moltes gràcies!!

 

ÀREES D`ACTUACIÓ

 

 

Info Cookies

Usem cookies, creiem que ajuda a tenir millors experiències web. Prem AQUÍ   per a més informació
Rebutjar Acceptar