Home > Què fem

Programa Ciber (addiccions tecnològiques)

El programa Ciber s`emmarca dins el Projecte Jove de PHB. Això ens permet fer una anàlisi global, de la problemàtica de les addiccions cibernáutiques o tecnològiques, per part d`un equip de professionals, que sempre actua des d`una perspectiva pedagògica i de prevenció davant de l`ús problemàtic de les tecnologies digitals.

L`objectiu del Ciber és el reaprenentatge del control de la conducta, que es realitza a través de quatre itineraris d’intervenció:

 • Programa d`atenció familiar per a menors en risc per ús problemàtic de les tecnologies digitals (9-16 anys).
  - És un Programa de Prevenció familiar selectiu, per atendre un ús problemàtic de les tecnologies digitals. El seu objectiu és la reeducació en el control de la conducta. Aquest programa es realitza exclusivament a través del treball amb les famílies.
 • Programa d`intervenció per a menors i joves amb ús problemàtic o dependència de les tecnologies digitals (12/25 anys).
  - És un Programa de Prevenció indicat per al tractament d`un ús problemàtic de les Tecnologies digitals. El seu objectiu bàsic és la reeducació en el control de la conducta. Està destinat a adolescents o joves, a partir dels 12 fins als 25 anys, amb processos d`abús i dependència a aquestes tecnologies. Es realitza de forma grupal o individual.
 • Gambling (Addicció al joc d`apostes en línia) (12-25Anys).
  - Aquest itinerari té com a objectiu l`abandonament del joc en línia i la remissió de les problemàtiques associades aquesta addicció. Està destinat a joves de 12 a 25 anys, que presenten un problema de ludopatia com a trastorn primari.
 • Hikikomori (Trastorn d`aïllament extrem, vinculat a la realitat digital i virtual) (12-25 Anys).
  - Aquest itinerari terapèutic està destinat a adolescents i joves, a partir dels 12 fins als 25 anys, amb criteris de dependència a les tecnologies digitals com a trastorn primari. Solen ser joves que presenten un forma de vida on predomina l`aïllament extrem, l`anomenat Síndrome de l’Hikikomori.

Joana Mª Solano, terapeuta del Programa Ciber, ens ho explica en primera persona.